Movement Based Learning

It’s all about the complexity of simplicity. © Liesbet Desmedt

Movement Based Learning

Movement Based Learning is een methode gebaseerd op bewegingen die werken op de fundamentele basis van het leren. Zo kan iedereen leren hoe te leren. 

De bewegingen en activiteiten die het leren bevorderen zijn gebaseerd op de natuurlijke, normale menselijke ontwikkeling. Ze brengen snelle, vaak grote veranderingen in focus/concentratie, begrip, communicatie, organisatie en motoriek.

 

Building Block Activities

Bouwsteen activiteiten of Building Block Activities zijn bewegingsactiviteiten om het gemak van het leren te verbeteren.

Elke activiteit is gericht op een bepaalde ontwikkelingsvaardigheid die mogelijk ontbreekt of niet geïntegreerd is.  Ze herinneren ons lichaam aan de allereerste bewegingspatronen die we ontwikkelen en waar onze volledige bewegingsontwikkeling op steunt.

Deze bewegingen zijn functioneel en direct toepasbaar in praktijk, je kan deze heel goed toepassen bij vele uitdagingen zoals: faalangst, autisme, AD(H)D, dyslexie, dyscalculie, DCD, leerproblemen, overprikkeling, hoogsensitief…

 

Cecilia Koester

Ontwikkeld door Cecilia Koester, internationaal erkende ervaringsdeskundige in het werken met kinderen en volwassenen met uitdagingen!

 

“Door regelmatig toe te passen, merk ik bij mijn kinderen en cliënten een verbetering in het leestempo, automatiseren van maaltafels, organisatie/planning en het welbevinden.”
Liesbet Desmedt

 

Wil je een cursus of workshop hierover volgen? Kijk zeker in ons overzicht!

Contacteer ons

Wil je graag op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes?

Schrijf in