Brain Gym®

Leer bewegen en beweeg om te leren!

 

Brain Gym® is een educatieve bewegingsmethode. Deze methode is gebaseerd op het motto: Leren gebaseerd op beweging - Movement Based Learning.

Dag in, dag uit bewegen we om te leven. De ene beweegt al wat meer dan de andere, de andere al wat makkelijker, soepeler…

Beweging is voor iedereen belangrijk, ongeacht leeftijd, situatie en fysieke gesteldheid.

Al jaren bestaat er studie/wetenschap van beweging in relatie tot leren. Het is een feit en gegeven dat beweging het leren verbeterd. Niet alleen is er een relatie tot het leren, maar ook tot het algemeen welbevinden!

Beweging is de sleutel tot elk leerproces, om het leren te optimaliseren en een positieve bijdrage te leveren aan stressmanagement en omgaan met faalangst.

Brain Gym ® is een bewegingsprogramma, dat bestaat uit 26 basis oefeningen (zie poster). De oefeningen kennen hun oorsprong uit dans, yoga, krijgskunst en sport. Deze doelbewuste bewegingen bevorderen het leervermogen en ondersteunen de geleerde competenties in het dagelijks leven.

Eerst wordt het fysieke/emotionele aspect, dan het mentale aspect van het leren aangesproken.

 

Een aantal uitgangspunten/motto’s

  • Leren is een natuurlijke en leuke activiteit, die levenslang voortduurt;
  • Leren gebeurt op een natuurlijke wijze door middel van spel en beweging;
  • Leren bewegen en bewegen om te leren;
  • Is de poort tot leven, maar zeker ook tot leren;
  • BG helpt het proces van natuurlijk en gemakkelijk leren te herstellen;
  • Leren is niet alleen in je hoofd, maar steunt ook zeker op fysieke vaardigheden!

In Edu-K menen we dat er geen leerstoornissen zijn maar eerder leer-uitdagingen en –belemmeringen. We kennen allemaal zulke blokkeringen/belemmeringen, vaak omdat we de kunst van het bewegen verleerd zijn.

 

Educatieve Kinesiologie

Brain Gym is het basispakket van de Educatieve Kinesiologie (kortweg Edu-K).

  • Edu-K is meer dan alleen maar 26 basisoefeningen.
  • Edu-K is een systeem dat mensen in staat stelt om beter te leren door middel van activiteiten die hun aangeboren potentieel activeren.
  • Edu-K helpt mensen om zich beter op het leren voor te bereiden en draagt aan de ontwikkeling van verschillende ervaringsgebieden.

 

Voor iedereen

Brain Gym® is ideaal voor ieder die op één of andere manier te maken heeft met moeilijkheden, zoals concentratie, lezen, schrijven, memoriseren, coördinatie, organisatie, zich aanpassen aan veranderende situaties, examens afleggen, enz. "We doen zo hard ons best en toch slagen we er niet in ons doel te bereiken!"
Brain Gym® opent perspectieven. Het is uitermate geschikt om individueel of in groep toe te passen, met kinderen, jongeren, volwassenen, bejaarden.

 

Contacteer ons

Wil je graag op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes?

Schrijf in