Over DITO

Wat is DITO? Wat is leren in beweging?

DITO staat voor ‘Desmedt Individuele Training en Ontwikkeling’. In mijn jaren als analist-programmeur ben ik steeds blijven (onder)zoeken, analyseren, observeren en reflecteren. En nu nog … ik blijf zoeken, groeien, dromen en bewegen. Ik geniet, ik beleef en ik leef!

Na mijn studies begon ik te werken in de IT-sector als analist-programmeur … een héél boeiende uitdaging, maar ik voelde me vaak ‘alleen’ met mijn pc.
Vooral de afstand vanuit de landelijke Kempen en het sociale gemis overtuigden me om in november 2002 de sprong te maken naar het onderwijs. Nooit spijt van gehad!

Het begeleiden van jongeren werd een passie. Het is een hele fijne uitdaging om dagdagelijks met hen aan ’t werk te gaan, hen te zien groeien en volop hun talenten te laten benutten!
Het boeit me om hen de zin in leren én leven terug te laten ontdekken en vooral hen die het moeilijk hebben, te overtuigen van hun kunnen!

Wie ben ik?

Als 5de van 6 kinderen werd ik in 1975 geboren en getogen te Minderhout, België. Ik groeide op in een warm gezin te midden van natuur, rust en paarden. We kregen volop kansen om op ontdekking te gaan, te onderzoeken en onszelf te zijn. 

In mijn eigen zoektocht naar oplossingen voor hardnekkige lagerugklachten, kwam ik terecht bij een basisopleiding Brain Gym en yoga.
Dit was het begin naar meer … Ik volgde verschillende opleidingen en vormingen van kinder- en tieneryoga, over Bodymap tot leerzorg en leervaardigheden.

Na 15 jaar in het onderwijs, besliste ik in februari 2016 om er even tussenuit te gaan.
Al deze opleidingen deden me steeds meer inzien dat ik meer en meer mijn rugzak moest delen in plaats van hem te blijven vullen.

Lees meer

Waarom 'leren in beweging'?

Als leerKRACHT blijft Liesbet steeds op zoek gaan naar methodes om het beste uit de leerlingen te halen. Ze merkt dat momenteel in onze maatschappij veel leerlingen en vaak ook ouders/leerkrachten en begeleiders LEER-geblokkeerd zijn.
Het boeit haar enorm om op zoek te gaan, te observeren en zo samen tot een oplossing te komen.

In 2011 kwam zij in contact met Brain Gym®, het basisprogramma van Educatieve Kinesiologie, de studie van beweging in relatie tot leren. Al snel was zij ervan overtuigd dat leren in beweging is, maar zeker ook ons bewegen is leren!
Sinds maart 2015 is zij erkend Brain Gym®-teacher, lid van Brain Gym Belgium en blijft jaarlijks opleidingen/updates volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Haar innerlijk kind vond ze volledig terug tijdens de opleiding tot kinderyogadocente, die ze bij Invitare volgde. De verdieping in de therapeutische yoga overtuigde haar alleen maar meer dat het werken met jongeren haar enorm blijft boeien!

Naast Brain Gym® en kinderyoga heeft ze een enorme passie gevonden in het zoeken naar juiste methodes voor het leren, noem het ook het ‘leren leren’ en ‘herstelgericht leren’. In de jaaropleiding psychomotorisch onderzoek en remedial teaching op Donche - Thomas More vond ze nog meer antwoorden, inzichten, tips en verdieping.

Contactgegevens

DITO - Leren in beweging

Liesbet Desmedt

Appelstraat 10

2310 Rijkevorsel

liesbet@dito.be

over-dito11.png
Ontdek de goudkorrels

Goudkorrels

Het leven is een kans, grijp ze!
Het leven is een droom, maak hem waar.
Het leven is een zaligheid, geniet ervan.
Het leven is een uitdaging, ontwijk ze niet.
Het leven is een plicht, vervul ze.
Het leven is een spel, speel het.
Het leven is kostbaar, draag er zorg voor.
Het leven is een rijkdom, bewaar hem.
Het leven is liefde, bemin ze.
Het leven is mysterie, tracht het te doorgronden.
Het leven is een belofte, realiseer ze.
Het leven is droefheid, overstijg ze.
Het leven is een hymne, zing ze.
Het leven is een avontuur, durf het aan.
Het leven is een strijd, aanvaard hem.
Het leven is het leven, verdedig het en ga ervoor!

(Naar een tekst van Moeder Theresa)

Wil je graag op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes?

Schrijf in